Selma Lagerlöf

SKRIVET DEN: 2008-12-27 KLOCKAN: 22:40:25
Satt faktiskt och tittade på SVT:s "Selma" som gick i två delar, dessvärre missade jag den andra delen. Visste faktiskt inte att Selma var en flata. Ha! Kul! Om det var nu så det var, satt och kollade wikipedia om det stod något sådant, men fann endast att några brev hittades och det kunde avslöja Selmas läggning...

MEN nu till det roliga, knappar in på aftonbladet.se och hittar en artikel om just denna miniserie. Där någon litterarturvetare som är bedrövad över att tv-serien visar en sådan sida av Selma. Hon tycker att serien fokuserar alldeles för lite på Selmas författarskap och framställer Selma som en nippertippa och är med intresserad av att berätta "en kittlande lesbisk kärlek".
Kom igen! De flesta vet redan att Selma finns på tjugolapparna, fick nobelpris och skrev NilsHolgersson. Men vad vi inte vet var hennes sexuella läggning, privatlivet och allt som finns i garderober! Det är ju det som är intressant! J-la moraltanter det ska finnas överallt. Relax! Tv:n kommer fortsätta överraska dig!

Go Selma!

Selma spelas av Helena Bergström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0