Nyårs "dagen"...

SKRIVET DEN: 2008-12-31 KLOCKAN: 12:55:06
... har börjar köra igång. Jag och Micke har flummat runt hela morgonen. Känns som om vi ska flytta med allt som ska transporteras till Solna. Mitt hår blev iallafall mörkare! Med lite makeup och nyårsblåsan blir det kanon! Men just klänningen får ni se sen, då den är nedpackad! :D Nu bloggar jag in i det sista, då Micke är och hämtar bilen! Men jag lovar att skriva innan tolvslaget! Tjingeling!




Inte så stor skillnad, en mörkare nyans och ingen utväxt!


Nyårsmorgonen...

SKRIVET DEN: 2008-12-31 KLOCKAN: 09:52:42
... och jag färgar håret! Lite svårt är det när man inte har sin proffsiga frisör med sig. Men jag klarar det nog allt! Det är intensiv toning, så det blir iallafall inte lila... hoppas jag =/


Hejuda mig vilken dag!

SKRIVET DEN: 2008-12-30 KLOCKAN: 23:15:37
Dagen innan nyårsafton! Min käre bror och Sara hämtade upp mig vid 10.30 tiden idag för att handla lite mat. Johan och Sara var Elvira-lediga idag, då vår mor (farmor) tog med henne till nåt museum som gästades av Bamse.
Vi åkte till Stinsen innan för att kika på rean och jag passade på att hitta en nyårsklänning. Hittade en fin på Gina, men var lite osäker. Köpte den ändå, för man kan ju alltid byta. Sedan strosade vi vidare och på MQ hittade jag ytterligare en klänning. Så jag köpte den med, behövde Mickes åsikt för jag kunde inte bestämma mig. Kan ju alltid lämna tillbaka en av dem.

Efter shoppingturen tog vi en lunch och sedan bar det iväg till Ica Maxi för lite mathandling. Mycket folk men det gick smidigt iallafall. Kom hem till en tom lägenhet då MIcke hämtade bilen från sin pappa. Började lite smått med matlagningen till nyår.
Gjorde jätte söta minipajer med mozzarella och tomat. Dom blev kanon bra, Johan!
Sedan dess har jag fixat och testat tillsammans med Micke i vårt lilla kök. Med olika smaksättningar och ideér! Hur mysigt som helst! SÅ kul att laga mat tillsammans.

Nu sitter jag på laptopen och kollar på 2 1/2 Men, bara slappar och går igenom morgondagen i huvudet. Ska faktiskt tona mitt hår också! Mycket mycket! Ser iallafall framemot 2009! 2 Dagar kvar till detoxkuren också! Jisses!

2 dagar kvar till nyårsafton!

SKRIVET DEN: 2008-12-29 KLOCKAN: 16:48:44
Lite smått seg är jag allt. Idag gick jag upp lite tidigare för att få hänga lite med Elvira. MIn bror och Sara hade en del ärenden att uträtta så hon fick umgås med mig ett tag. Tog en promenad till centrum och förbi biblioteket, men som tyvärr inte hade öppnat. Men vi gick till lekparken istället och busade runt. Efter 30 minuter i kylan så gick vi in och strosade i centrum. Tog en fika på Waynés.
Kul med Elvira nu, som snart fyller 3 år i januari. Man kan verkligen börja kommunicera med henne och faktiskt ha en konversation, trots att jag inte alltid förstår vad hon säger så klarar vi av att förstå varandra ganska bra. Kul! Efter fikat så gick vi och köpte en bok på bokhandeln. Vi mötte sedan upp Johan och Sara i centrum och gick för att äta lunch. Jätte mysigt! Men den spralliga Elvira var mer intresserad av syssla med annat än att äta. Men efter lite pet i smöret så gick vi tillbaka till bibblan så Elvira fick låna lite fler böcker på mamma Saras uråldriga bibliotekskort! Haha! Sen var det slut på Elvira dagen och jag fortsatte tillsammans med Micke i centrum för att hitta nyårkläder. Good luck! Hittade inget kul alls! Jätte trist! Hoppas jag har orken att kika lite imorgon, annars blir det tråkigt!

Nåväl, ska fixa lite middag och börja planera nyår!


Hur packar man smart?

SKRIVET DEN: 2008-12-28 KLOCKAN: 20:33:51
För er som kanske missat detta, har egentligen inte gått ut med det på riktigt eftersom vi ännu inte skrivit på några papper. Men om inget går snett så ska vi flytta till Bromma den 1 februari 2009. Eller ja, vi får tillgång till lägenheten redan den 16:e januari, men vi tänkte börja med att tapetsera om etc. innan, så allt är på sin plats när man flyttar in.

Så nu har vi köpt lite kartonger som vi tänkte börja fylla nu när vi ändå är lediga och frågan är hur man packar bäst? Först och främst så tänker vi rensa bort allt skit vi inte vill ha med oss till det nya. Men efter det då? Hur lägger man upp detta?
Sara, du brukar vara grym på planering och struktur! Give me some tips! Om inte jag minns fel så hade du markerat upp på nåt fiffigt sätt när du och Johan skulle flytta från stallgatan? Höggravid och allt typ? OM ni andra har bra flytt-tips, så var inte rädda att använda kommentarfältet nedan! ;D


Hemma i soffan

SKRIVET DEN: 2008-12-28 KLOCKAN: 16:23:07
och dricker varm choklad, tittar på Selma, del 2... Spännande!

Söndag igen!

SKRIVET DEN: 2008-12-28 KLOCKAN: 11:12:39
Tiden går fort när man har skoj, eller ja... gör ingenting! Blev ännu en skön hemmakväll igår, åkte över till mamma för att hämta upp lite julklappar som vi lämnat där. Sen var det film på kvällen. Så skönt!

Men idag är det en högre växel vi ligger i, då vi ska handla till nyår! Lite mat och fyverkerier. Sen ska vi eventuellt strosa runt i affärer och sen lämna tillbaka bilen som vi lånat. Det är så bekvämt med bil! Hoppas vi får köpa bilen sen! Som förmodligen ska bli salu! Imorgon kommer min söta brorsdotter förbi och ska leka med mig! Trevligt! Får se vad vi hittar på.

Tjingeling! Hörs sen!

Selma Lagerlöf

SKRIVET DEN: 2008-12-27 KLOCKAN: 22:40:25
Satt faktiskt och tittade på SVT:s "Selma" som gick i två delar, dessvärre missade jag den andra delen. Visste faktiskt inte att Selma var en flata. Ha! Kul! Om det var nu så det var, satt och kollade wikipedia om det stod något sådant, men fann endast att några brev hittades och det kunde avslöja Selmas läggning...

MEN nu till det roliga, knappar in på aftonbladet.se och hittar en artikel om just denna miniserie. Där någon litterarturvetare som är bedrövad över att tv-serien visar en sådan sida av Selma. Hon tycker att serien fokuserar alldeles för lite på Selmas författarskap och framställer Selma som en nippertippa och är med intresserad av att berätta "en kittlande lesbisk kärlek".
Kom igen! De flesta vet redan att Selma finns på tjugolapparna, fick nobelpris och skrev NilsHolgersson. Men vad vi inte vet var hennes sexuella läggning, privatlivet och allt som finns i garderober! Det är ju det som är intressant! J-la moraltanter det ska finnas överallt. Relax! Tv:n kommer fortsätta överraska dig!

Go Selma!













Selma spelas av Helena Bergström

4 dagar kvar till 2009

SKRIVET DEN: 2008-12-27 KLOCKAN: 14:14:06
Gud vad kul det ska bli med nyårsafton! Vi ska vara i solna på Mickes jobb. Perfekt lokal för att festa! Ska bli så himla mysigt att fira nyår med en massa sköna människor! För er som inte har nåt att göra får gärna komma förbi och fira med oss!
(som jag känner då så klart). Det är bara att höra av er så får ni mer information! Vi ska ha lite mingelmat och lite smått&gott!

Känner att jag måste hitta någon klänning att ha på mig på nyår. Snygg svart sådan, är alltid ute i sista sekunden. Känns lite kaosigt som vanligt, men va fan... orka!

Vad ska ni hitta göra på nyårsafton?


Annandagen med Faster Monica

SKRIVET DEN: 2008-12-27 KLOCKAN: 12:41:36

Hemma hos Monica bjöds det på snittar till förrätt, men vi alla höll i oss och förberedde oss för huvudrätten.Kalkon,potatis,sås,lingon,gele och brysselkål... Gud så gott!


Efter maten blev vi alla enormt mätta, med tanke på att vi tryckte i oss cheesecake också.
Efter lite vila i soffan och en snarkandes Ingmar blev det sedan kaffe med kakor. Jisses!
Mätta och belåtna blev vi iallafall!



Annandag jul

SKRIVET DEN: 2008-12-26 KLOCKAN: 10:14:15
eller Den helige Stefanos dag enligt evangeliebok (samling kortare texter från bibeln). Dagen efter juldagen. En annan dag helt enkelt. Idag ska vi enligt traditionerna hem till Faster Monica och äta kalkon. Otroligt gott! Blir det inge cheesecake så åker jag hem! För den är otroligt god! Nu är det dax för frulle sen blir det hämta bil i Bromma!

Tuddles!

Dax för nyår snart

SKRIVET DEN: 2008-12-25 KLOCKAN: 20:40:49
och nya nyårslöften! Eller ja, i år tänker jag inte ha ett specifikt nyårslöfte utan jag tänkte att 2009 ska handla om att "Byta mönster" och det skall gälla i det mesta i den mån som går. Det är ett lättare att hålla något sådant än att ta ett speciellt exempel. Tex. " jag ska sluta röka", "jag ska börja träna" etc...

Så 2009 kommer handla om att "Bryta Mönster", hitta på nya saker, se mig omkring, utvecklas och pröva på saker och ting.
Jag ska inleda detta 2009 med en rejäl Detoxkur. För er som inte vet vad det är, så betyder Detox utrensning. Man gör en sk. utrensing i kroppen genom att äta vissa saker i 14 dagar och undvika andra under två veckor. Känns jätte spännande och någonting jag verkligen tror på. För er som vill kan ju följa med mina upplevelser under detoxperioden. Skriv gärna några rader om ni vet någonting om denna kur! För jag har läst på en hel del, men är självklart nyfiken om någon vågat sig in i spelet.

Torsdag den 1 januari börjar jag min resa och slutar mer eller mindre med Fas 1 den 15 januari! Jag är sjukligt taggad! Mest för att jag vet att det endast är 14 dagar som jag får klara mig utan kaffe, socker och alkohol. Det klarar jag väl??


Juldagen

SKRIVET DEN: 2008-12-25 KLOCKAN: 13:24:30
Sitter hemma och jäser. Gud så "mätt" och belåten man är! Sitter framför laptopen, halvtittandes på tv:n och dricker te. Tänkte få med Micke på en promenad innan lunch, då det blir lite rester. Köttbullar, prinskorv och Jansson. Åt faktiskt inte det igår, åt bara sill, lax och ägg samt en massa potatis! Mumsigt! 

Så vad fick jag då i julklapp? Jo en massa fina saker som jag faktiskt önskat mig.

  • En printer ( SÅ BRA!!)
  • En Mixer
  • Kastrull och plättpanna
  • Presentkort på H&M
  • Fällbara stolar (då vi endast har 4 stolar hemma)
  • Te
  • Trisslotter + Aladdinask
  • En stor ljuslykta + ljus
  • iittala Marimekko skål
  • Ljuslykta
  • Bodylotion + duschcremé + massa saker till
  • Armband
Plus en massa annat. Jätte fina saker och en massa som absout kommer till användning. Speciellt eftersom vi ska flytta så är det kul med nya saker! :D
Tusen tack alla för dom fina presenterna!

Min julafton

SKRIVET DEN: 2008-12-24 KLOCKAN: 23:41:29
Vid 09.30 - tiden blev det julfrulle hemma hos min bror och sedan julklappsöppning!
Otroligt mysigt, speciellt med den goda frukosten och fina klappar till alla!


Micke fick ett klurigt knep&knåp grej som tydligen var den svåraste! Han löste den på ca. 50 min.
På hans andra försök blev det ca. 4 min! Inte dåligt!

******
När vi kom hem var det full ös med julmaten och dukningen. Klockan 14.00 kom Mickes mamma Pia och hennes kille Rickard för att fira jul med oss. Så var det återigen julbord! Lite Kalle blev det också innan dessert och kaffe.

Efter Kaffet begav vi oss på en promenad allihopa för att låta julmaten sjunka ner. Strax efter 17.00 tiden blev det dax för julklappsöppningen! Blev så himla fina och bra julklappar iår! Så nöjd! (Ska lägga in bilder sen på det jag fått)

Efter julklappsöppningen blev det en liten modevisning av Jennys kläder hon fick i julklapp. Sedan blev det en irish coffee och TP för hela familjen. Även ett besök av tomten fick vi!
Tänk, han hade inte glömt bort oss! Dock tyckte jag att tomten såg mager ut. Frågan om det är Gi-bantning eller Atinsmetoden i luften?


Hade iallafall en underbar, lugn och skön julafton! Hoppas ni hade detsamma!


God Jul!

SKRIVET DEN: 2008-12-24 KLOCKAN: 08:30:44
God Julle på er där ute! Idag är det julafton! Känns overkligt som vanligt och otroligt trist att det inte är någon vit jul. Men jag är glad ändå. Ska bli skönt att äta gott och umgås med familjen.
Om en timme ska vi bege oss till min bror och äta julfrukost, sedan blir det hem till mamma och vara där resten av dagen!

God Jul och varma önskningar till er allihopa!


Danföredanföre doppardan

SKRIVET DEN: 2008-12-22 KLOCKAN: 23:52:47
Lite besviken är jag att lönen inte kommit in än. Jag hade hoppats på att få handlat klart julklappar idag, men icke.Självklart är man ute i sista sekunden i år igen. Visserligen har jag endast 4 personer till att köpa till, har redan koll på vad jag ska handla. Men trist att vara ut och trängas med folk. Nå väl, det blir bra!

Idag har jag varit i solna centrum och handlat. Sedan förbi mitt jobb och hämtade upp lite stuff, efter det lunch med Micke på ett sushiställe på sveavägen. Hem, reload:a, sedan ut igen för att träffa mina bröder på en fika och lämna över julklappar. En sväng till centrum med Micke och handla 2 julklappar till, handla kvällsmat, hem igen och laga middag. Inslagning av julklappar och pusta ut framför tv:n med Jeff Dunham - Spark of Insanity.



Nu sitter jag och bloggar, ska strax hoppa i säng och vakna till en ny dag imorgon, full planerad och spex. Dagen innan julafton. Crazy egentligen!
Allt har gått så otroligt fort, snart är det sommar igen... galet!

Natti natt!



















Söndagsmys!

SKRIVET DEN: 2008-12-21 KLOCKAN: 10:22:34
Sitter just nu och njuter av en skinksmörgås med hemmagjord senap på! Om 40 min ska jag bege mig in till stan för att träffa min syster på lite mys innan julafton, eftersom vi inte ses innan. Känner att jag knappt hunnit uppdatera mig om allt, men lugn, ikväll blir det uppdatering att åka av! Ska lägga upp pics från julfesten i fredags som var grymt skojig!

Tjingeling så länge!

Ja ibland går det ju inte!

SKRIVET DEN: 2008-12-17 KLOCKAN: 20:34:56
En konversation mellan Micke och min lillasyster Jenny

Jenny: Gud vad jag hatar 3 ( 3 operatör, carros anm.) Jag ska fan knulla dom!
Micke: Men gumman, det kan du ju faktiskt inte...
Jenny: Meen.. (lite mummel) då får jag be pappa göra det...

Inga kommentarer...

Bara 3 dagar kvar

SKRIVET DEN: 2008-12-17 KLOCKAN: 20:26:05
Innan jag går på 2½ veckas ledigthet!! Ska bli så himlans skönt! Som min kollega svarade när jag frågade henne vad hon skulle göra på lovet: SOVA! Jag ska bara SOVA!
Jag förstår henne... det vill jag också göra. Vet dock att läget inte kommer bli så, eftersom jag alltid vaknar 07.00 ändå som senast. Nåväl, nu ska jag fixa lite julklappar och mysa!

Grattis Brorschaaaan!

SKRIVET DEN: 2008-12-16 KLOCKAN: 09:55:45
Idag fyller min härliga bror år! Hela 31-år blir han idag, den 16 december 2009!
Visste du att Jane Austen och Benny Andersson(Abba) är födda på denna dag med?
Och att det var svensk premiär för Star Wars, samma dag som du föddes? 1977!

Oavsett detta så tänkte jag bara skriva att du är världens bästa storebror!
Grattis på din dag! Älskar dig!


Julmat upp över öronen!

SKRIVET DEN: 2008-12-15 KLOCKAN: 22:57:53
Kom precis hem ifrån mamma. Har varit och lagat en massa julmat hemma hos henne! Snacka om att man blir mätt bara av att se på allt! Jisses! Men gott kommer det verkligen att blir! Jajemään! Ni kan kika på lite recept på systarnayster.blogg.se, där finns lite av det jag gjort idag! Annars mår jag faktiskt relativt bra! Har bara så attans ont i ryggen, vet lixom inte vad jag ska ta mig till. Nåväl, får undvika att bära en massa bara, hur nu det ska gå?

Pussilipuss!


Måndag

SKRIVET DEN: 2008-12-15 KLOCKAN: 06:33:57
... igen! Nu är det bara en vecka kvar tills jag faktiskt får jullov, eller ja... 5 dagar för att vara exakt! Känns gudomligt skönt!


Full fart Söndagen

SKRIVET DEN: 2008-12-14 KLOCKAN: 18:24:43
Min dag har varit full fart sen jag vaknade. Kollade på en lägenhet idag, här i väsby som jag så gärna skulle vilja byta ner min tvåa till. Efter det åkte vi till Bromma för att låna Mickes pappas bil och sedan raka vägen till Martin Olsson för att handla diverse saker till mina två julbord som Lindkvist Catering ska ordna i veckan! Kändes lite kul att handla via MITT egna företag! Så imorgon blir det tillagning av julmat!

Nu är jag hemma iallafall och pustar ut. Skriver lite och beräknar priserna på julbordet! Känner mig faktiskt lite viktig!

I´m in the Band

SKRIVET DEN: 2008-12-13 KLOCKAN: 14:12:41




Bilder från personalkvällen

SKRIVET DEN: 2008-12-13 KLOCKAN: 13:17:08
Igår var vi som sagt på Tyrols Julbord! Underbart gott!




Min elaka syster

SKRIVET DEN: 2008-12-13 KLOCKAN: 11:58:45
Jag har lyckats få min syster att kräkas varje gång hon ser mig! Hon hatar mig, tycker jag är tjock och spyr av äckelhet. Living the dream!

Jag känner mig...

SKRIVET DEN: 2008-12-13 KLOCKAN: 03:25:05
...full tror jag...
Happy Lucia!

Min Syster

SKRIVET DEN: 2008-12-13 KLOCKAN: 00:04:16
Känner sig numera lugn över att jag skriver att jag lever på bloggen
Sen skrev jag "det är fredag, gött " Vilket är inte likt mig... hon blir orolig igen.
Skönt! Det var ju meningen...
Att hon ska känna sig orolig. Det är lixom min grej... att få folk att känna sig osäkra på vem dom egentligen handskas med.
Undrar vilket ord jag ska använda nästa gång....
Så hon blir riktigt riktigt rädd! Nästan så rädd att hon kräks. Det skulle vara den ultimata effekten!

Fredagen som snart blir lördag

SKRIVET DEN: 2008-12-12 KLOCKAN: 23:35:12
Sitter just nu på Mickes jobb och bloggar en snabbis medan mina kompisar lirar Rockband! 

Innan jag kom hit satt jag på KGB tillsammans med massa kollegor, då vi innan det ätit julbord på Tyrol, grönan. Snacka om att man blev kanon mätt! Det var så himla fint och julpyntat till max. Vi var cirka 25 personer som gick och åt, sedan var vi iallafall 11 stycken som fortsatte vidare till KGB där drinkarna flödade! Betalade typ 60:- för en drink sedan blev jag bjudan på minst 6 till. Sköna människor man jobbar med. Mötte sedan upp Putte vid Kungsgatan för att sedan ta en taxi till Solna!

Här sitter jag nu och avnjuter lite rödvin tillsammans med mucho sköna kompisar! Hell Yeah!

Pussilipuss

Ps.

SKRIVET DEN: 2008-12-12 KLOCKAN: 06:36:09
Det är fredag idag! Fy fasen vad gött! :)

Jag lever

SKRIVET DEN: 2008-12-12 KLOCKAN: 06:35:00
Tänkte bara säga det!

Måndag again!

SKRIVET DEN: 2008-12-08 KLOCKAN: 06:19:55
Och så kom måndag... Jisses vad tiden rusar förbi! Känns helt otroligt.  Nåväl, vill bara komma hem och sova igen. Haha!
Är så attans trött! Vi människor ska inte upp så här tidigt under denna tid på året. Så är det bara!

Igår var vi hemma hos Mickes mamma och firade andra advent tillsammans med Mickes bror Mattias, Emma och Mickes faster Maggan och hennes man Jan. Testade en massa olika glögg sorter, jätte spännande! Sedan blev det middag och efterrätt. Snacka om fullproppat mätt.

Nej nu ska jag borsta tänderna och ta mig till bussen! Tjingeling!

Alltid kul med lördag!

SKRIVET DEN: 2008-12-06 KLOCKAN: 08:13:05
Men lite tråkigt att jag faktiskt ska jobba, men det är faktiskt överkomligt! Micke ligger och snoozar fortfarande så jag sitter här i tystnaden och har min egna lilla tid. Ska strax fixa iordning mig, väcka björnen och sen bege mig till jobbet! Sen blir det shooping! Sovit så himla skumt inatt, förstår inte... Vaknat,drömt,vaknat,drömt, känns som om jag endast sovit 15 minuter under hela natten. Knas! Nåväl, nu ska jag kolla mitt konto!
Ha en skön dag!!

Nu kan man ju lite fler länder...

SKRIVET DEN: 2008-12-06 KLOCKAN: 00:20:32
http://www.sporcle.com/games/world.php

Snacka om att man blir besatt!
Se hur bra koll du har på världen! Själv klarade jag 107 länder,
men nu är jag för trött men ska absolut försöka sätta high score!




Lycka till!


Ekonom/Revisor Sökes!

SKRIVET DEN: 2008-12-05 KLOCKAN: 19:53:12
Till min cateringfrima i stockholm, som startades september 2008, behöver jag en person som kan ta hand om min ekonomi och bokföring. Behöver en som är villig att hjälpa en enskild företagare till rätta med sina kunskaper!

Arbetsuppgifterna består av:  bokföring, ekonomi, fakturering, deklaration, momsredo. mm.

Den person som jag söker skall ha pluggat ekonomi och vara självständig, säker och noggrann.
Beredd att ta ansvar för sitt arbete, vara positiv och fungera bra tillsammans med mig!

Tillträde snarast!

Varaktighet/Arbetstid
Extra klirr i vardagen, lite jobb vid sidan om jobb
Varaktighet: Tills någon av oss får nog!

LÖN

En fast summa varje månad
Ingen stor lön men det ska vara värt det från bådas håll!

Kontaktperson
Caroline Lindkvist, maila ansökan till: [email protected]


Min nya kompis

SKRIVET DEN: 2008-12-05 KLOCKAN: 19:19:55


Här är min nya kompis Flora.
Vi har väldigt mycket gemensamt...

illamående och ont i magen

SKRIVET DEN: 2008-12-02 KLOCKAN: 08:41:54
Det kan ju aldrig vara bra eller hur? Vet inte vad som hänt med kroppen eller om jag åkt på en släng magsjuka av något slag! Ruskigt jobbigt är det iallafall, så idag är jag faktiskt hemma från jobbet. Verkligen trist då jag känner att jag inte har tid att må dåligt, men är det magsjuka så bör jag inte gå till jobbet, där vi serverar mat! Eller vad tror ni?

Igår var jag iallafall i Borlänge tillsammans med min vän Cia som skulle köra upp. Åkte vid 11.00 tiden och hade det jätte mysigt hela vägen upp. Cia var hur nervös som helst, stackarn! Men på själva övningskörningen gick det bra men nerverna fortsatte tills hon skulle köra upp. Tyvärr misslyckades hon. Det var verkligen trist! Plus att jag tycker att han som körde med henne inte hade riktigt vettiga anledningar, tycka vad man vill om det. Man vet aldrig vad dom tittar efter och hur dom analyserar. Anyway, hon fixar det nästa gång! Det vet jag!

Nu ska jag försöka och ringa personal, för min andra kollega är också sjuk! Galet! Så får väl jobba lite hemifrån helt enkelt!

Vad hittar ni på idag då?

RSS 2.0