Kefalonia

SKRIVET DEN: 2008-07-02 KLOCKAN: 14:03:01

Lite kortfattat om min och Cias resa till Kefalonia! Vi jämnförde mycket med vår älskade ö Zakynthos men Kefalonia varinte helt fel ö den heller! Vackert, trevligt folk och mer "grekiskt" dock inget för er partyanimals!
Utan mer för harmoni och avkoppling!



Första dagarna latade vi oss i solen och badade! Tempraturen låg från 30-35 grader. Hotellet vi bodde på var grymt fint! Världens finaste utsikt över havet! Enda nackdelen med hotellet var att den låg lite avsides och att det var en låång backe upp till själva gågatan! Åkte man till den stora staden Argostoli så fick man se stadslivet vilket var otroligt charmigt! Älskade deras torg som var fylld med mysiga restauranger och små hak!



En kväll ville vi testa på partylivet i Kefalonia, men det var inget vidare, förutom en bra club som hette The Base som många greker gick till, således bra musik! Träffade super trevliga människor som fick vår kväll att sluta kanon bra!


Lördagen åkte vi över till Zakynthos med båt från Kefalonia! Härligt väder och resan var smidig! Förutom att när vi kom fram till hamnen i Zante insåg vi hamnade i norra delen av zakynthos och inte Zante town som vi räknat med. Men det var bara att ta taxi för 35€ ner till Argassi. Det kändes så skönt att komma till Zakynthos! Älskar verkligen den ön vilket jag insåg mer när vi var i kefalonia! Men det är kul att variera sig!


Väl i Argassi så åt vi middag hos vår vän Marcella och hennes man Maki.Satt där hela kvällen och njöt av att få prata med folk man kände. Efter middagen så stack vi iväg till Mushroom Bar där vi genast träffade på våra vänner Theanos, Christos och Yannis. Tillsammans stack vi till den bästa cluben Minima och festade loss fram till 06.30 på morgonen. Vår båt skulle gå 09.45 så sötnosarna Theanos och Christos höll oss sällskap och skjutsade oss sedan till båten! Tack för en galen kväll grabbar!


Resten av dagarna gick fort. Vi njöt av varandras sällskap och hade det underbart tillsammans! Spelar faktiskt ingen roll i vilken stad eller i vilket land, så länge jag är med Cia så vet jag att det kommer bli bra! Vi hade skoj och flamsade runt i den lilla staden Lassi.



Slutsats:
Kefalonia var ett underbart land som framhävde den grekiska kulturen. God mat, mysig och harmonisk miljö.
Tyvärr var utelivet lite trist vilket var minus för 2 tjejer som mig och Cia, som ändå ville ha lite variation.
Jag rekommenderar kefalonia till folk som vill åka med käraste, familjen, någon som har körkort och kan hyra moppe/bil för att ta sig runt och se sig omkring.
Zakynthos är nog min ö iallafall... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0