Dag 20, min helg

Jag måste först och främst be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen. Men jag har haft fullt upp sedan jag skrev sist! Tiden har gått åt till planering och tillagning av mat till min kusins bröllop. Men jag lovar att det är den sista gången jag låter er få vänta så länge! Nu är jag tillbaka och en ny kämparvecka att se fram emot.

I fredags så kom jag till jobbet 07.00 på morgonen och stannade kvar till 21.00! Hektiskt med att alla mat skulle ordnas, men ändå hann vi inte så mycket som jag hade önskat. Missade 1 shake under dagen, men jag överlevde ändå! När jag är stressad så kan jag bara inte äta.

Lördagen, stora dagen! Redan 08.00 stod vi på Coop och handlade in de mesta av grönsakerna till maten, sen var det full fart och då menar jag verkligen FULL FART enda fram till vigseln klockan 13.00 (vi kom tom. försent).
Men vigseln var vacker och brudparet strålade. Vid 14.00 så var vi i festlokalen och fortsatte fixa maten och sen flöt hela kvällen på. Jag åt för första gången på 2½ vecka men det var ytterst ytterst lite. Kände mig nästan anorektisk men jag var verkligen inte sugen på att äta. I övrigt var bröllopet jätte fint och härlig stämning! Vi kom hem 23.30 och slocknade direkt av utmattning.

Idag (söndag) sov vi ut och vid 10.00 kurrade magen och det var dax att gå upp och shaka en chokladshake! Jag har bestämt mig att jag ska fortsätta veckan ut iallafall med dieten, eller som jag sa till Micke: Iallafall tills vågen visar - 10 kg! Ska prata med xtravaganza om hur jag ska fortsätta. Vem vet, jag kanske fortsätter tills jag nått min målvikt?

Status/Humör: Jag mår bra och är pigg förutom att helgen tog kål på mig, men det har inget på dieten att göra. Jag känner hur min kropp börjat ta form. Plötsligt har midjan kommit fram mycket tydligare, har kunnat få på mig ett par byxor som jag inte kunnat ha på ett halvår och gått från XL-skjortan på jobbet till L! Små steg men det känns underbart!

Bjuder på en bild av mig och Micke från bröllopet!


Dag 16, måltiderna

Egentligen vet jag att ni struntar fullständigt vilken shake jag äter och hur mycket. Men detta är mest en påminnelse till mig själv. Så jag har koll på vilka tider, om det varit jobbigt, följer jag något mönster etc etc.. Jag ska försöka mig på lite roligare inlägg här. Men just nu får ni se mina måltider!

Dagens meny

08.00 Halv vaniljshake

10.30 Halv vaniljshake

13.00 Halv jordgubbshake

15.30 Halv jordgubbshake

18.30 Halv chokladshake

21.30 Halv chokladshake

Humör:
Kanon bra! Energisk och FÖRKYLD! Det jobbiga med förkyldningen är att den blivit värre, så idag blev det ingen träning alls, inte heller gruppmötet. Jag vågar inte riskera att bli värre nu när jag har ett bröllop att laga mat till och precis börjat jobba ett hektiskt tempo på jobbet! Så denna vecka blir det inte så mycket motion som jag önskar. Men jag kan gott räkna in ALLT SPRING på jobbet första veckan! Nästa vecka är jag i topp igen!

Dag 15, måltiderna

Äntligen har jobbet verkligen kommit igång på allvar och shake:sen går bättre än någonsin! För några dagar sen kände jag att tre veckor på pulver får absolut räcka. Men nu är jag inte lika säker längre... Jag ska iallafall äta vanlig mat nu på lördag i små mängder, sen fortsätter jag tills mina soppor är slut. Därefter tar jag beslutet om jag ska fortsätta eller inte! Right?

Dagens Meny
07.30 Halv jordgubbsshake

10.30 Halv jordgubbshake

13.30 Halv cappucinoshake

16.00 Halv cappucinoshake

18.30 Halv chokladshake

21.00 Halv chokladshake

Humör:
Fortfarande väldigt pigg men dock lite små stressad, då jag har bröllopsmat att fixa till på lördag! Men det ska nog gå bra, men jag känner mig lite virrig. Övrigt mår jag kanon och vatten har jag blivit bättre på!


Dag 15, vägning

Idag är det vägning mina vänner! Och jag har lyckats gå ner 2 kg till! Så totalt har jag gått ner 5 kg på 2 veckor! Tokigt! Känner mig betydligt lite lättare och vissa kläder sitter lösare. Dock kanske det inte syns lika mycket som det känns, då jag har en hel del kilon på mig! Men snart så!

15 kilo kvar!


Dag 14, måltiderna

Jag tycker verkligen att det går bra att äta shake:sen när man jobbar! Så enkelt att klunka i sig och fortsätta jobba, regelbundna tider och lättare att ha koll på! Jag fick äntligen byta ut dom, ursäkta ordvalet, äckliga varma sopporna mot goda kalla shake:s! Helt plötsligt blev det nöje igen att äta. I helgen var det inte kul när jag fick tvinga i mig den bläiga soppan! Nåväl, nu får jag sluta klaga och njuta!

Dagens meny
07.00 Halv jordgubbshake

10.30 Halv vaniljshake

13.30 Halv vaniljshake

17.00 Halv jordgubbsshake

19.00 Halv jordgubbshake

21.30 Halv chokladshake


Humör: Pigg och glad, fastän jag jobbar! Känner att jag har mer ork och kraft!
Blivit bättre på vattenintaget! Imorgon blir det vägning igen! Spännande!

Dag 14, motion

Idag har jag tränat i lite mer än 1 timme! Galet! Men fruktansvärt skönt!
35 minuter kondition/motion och 35 minuters styrketräning! Det blev en härlig mix av rygg, armar, mage och ben!



Dag 13, min helg

Min helg har varit ganska intensiv! I fredags fyllde jag ju år och efter en dag på jobbet mötte jag upp Micke i stan. Tanken var ev. bio eller gröna lund. Men biosalongerna var fulla och gröna lund tillät inte vädret. Så vi satte oss på ett mysigt ställe vid kungsgatan (minns ej namnet) och tog en fika. Micke åt bläbärspaj med kaffe och jag en te! Sen begav vi oss till vår vän Jonna på pokerkväll.

I lördags var vi och handlade, sen tillbringade vi hela dagen/kvällen hemma hos mamma. VI bakade bröd till bröllopet nästa helg. Sen avnjöt dom en god middag medan jag drack min shake. Var väldigt trött och hängig hela dagen...

Idag, söndag har jag städat, fixat och bakat tårta. Familjen och vänner kom förbi på fika och jag fick fina presenter. Svärmor var kvar och åt middag med Micke och jag diskade undan. En fullspäckad helg med andra ord.

Humör: Har pendlat från pigghet och trötthet, sopporna har varit lite jobbiga då jag bara har "dom äckliga" kvar. Imorrn ska jag träna efter jobbet och även köpa mig mer shakes. Endast kalla denna gång!

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

Dag 12, bloggfritt på helger

Jag tänker nog vara lite friare med denna blogg på helgerna! Kommer kanske inte skriva om allt jag gör, hur/vad/när jag äter men jag lovar att försöka göra en resumé varje söndag!

Sopporna har fungerat bra iallafall, dock har jag insett att jag ogillar alla sk. "varma" soppor! (Sparris,kyckling,svamp etc)
Kände mig nästan spyfärdig idag när jag åt kycklingsoppan! Trist!

Nåväl, återkommer imorrn!

Dag 11, Min födelsedag

BIG NO NO! Fastän tårtan är till mig och min födelsedag!


Känns skönt att slippa äta massa skit, men sällskapet var glada över att få mer tårta!
Får se om jag hinner skriva mer än så här, ska iväg in till stan för att träffa Micke!
Tjingeling!

Dag 10, måltiderna

Ett jobbigt moment som jag börjar inse, är att när jag börjar bli hungrig det är då fantasierna om mat träder in! Ikväll kände jag ett enormt sug på allt, men insåg snabbt att jag bara var hungrig. Blanda shake och borta!

Dagens Meny

08.00 Halv Cappucinoshake

10.30 Halv Vaniljshake

13.00 Halv Vaniljshake

15.00 Halv Cappucinoshake

17.30 Halv Chokladshake

20.00 Halv Chokladshake


Humör: Pigg och alert! Dock haft lite sug efter bröd... fråga mig ej varför!
Idag blir det inge promenad eller träning! Idag blev det vilodag!

Svar till Jessica som undrar om jag fuskat någongång dessa dagar:
- Nej faktiskt inte! Inte en enda liten mumsbit av nåt! Inge tuggummi, inge mat, ingenting!
Endast soppor!


Dag 9, måltiderna

Idag är nog den perfekta dagen hittills! Fått i mig bra mängd vatten, mat och träning! Nu är det bara sömnen som ska komma till! Vilket blir väldigt snart!

Dagens Meny

07.00 Halv Cappucino

10.00 Halv Cappucino

13.00 Halv Vanilj

16.00 Halv Choklad

19.00 Halv Vanilj

21.00 Halv varm choklad


Humör: Kanon bra!

Dag 9, Möte med Leif

Ikväll efter att jag tränat i 40 minuter hade vi gruppträff med Leif, vår sk. gruppcoach. Han pratar mycket om den mentala träningen och tar upp frågor och funderingar. Han är verkligen härlig på sitt lilla vis! Det trista med gruppträningen var att det fanns 2 surkärringar som skulle ta plats, kommentera och påpeka allt. Fy för att orka vara en sån person... Men men utöver det var det en mysig pratstund!

Efter mötet var slut tog jag en promenad hemåt, för att varva ner!


Så här glad blir man efter träning och möte!

Dag 9, motion

IDAG HÖRRNI! Har jag varit extra duktig! Stor applåd till mig faktiskt.
Efter jobbet åkte jag direkt till Xtravaganzas center och fick en genomgång på alla tränings maskiner av Tove.
Jag tycker om henne, fast hon är lite försiktig för min smak men hon är samlad och är proffsig!
(Ska försöka ta kort på mina trevliga coacher när jag känner dem lite bättre)

Så:
20 min kondition på cykel och någon kul mojjäng.
(minns inte namnet men rumpa och lår)
20 min styrketräning mage, rygg och gäddhäng.
20 min promenad när jag skulle hem! +++ poäng!



Dag 8, måltiderna

Samma sak som igår, så har det gått betydligt mycket lättare med regelbunden kost! Jag har delat upp sopporna så jag äter 6 ggr/dagen! Perfekt! Dock måste jag bli bättre på att dricka vatten!

Dagens meny:

07.00 Halv vaniljshake

10.00 Halv Cappucinoshake

12.30 Halv Cappucinoshake

16.00 Halv Chokladshake

18.30 Halv Jordgubbshake

21.00 Halv Chokladshake


Humör: Jag mår bra och har energi!

Imorgon vid 17.30 ska jag till viktcentret för att träna och genomgång av alla träningsmaskiner!
Perfekt! Sen klockan 19.00 är det första gruppmötet, ska bli väldigt spännande.

Dag 8, Vägning

Så, på 1 vecka med soppor och ingenting annat har jag gått ner 3,1 kg!
Och det känns, kläderna sitter inte som korvskinn och jag känner mig lättare.
Dock så är 3 kg på mig inte så mycket, men det är mycket på 1 vecka!

17 kilo kvar!


Dag 7, motion


En skön kvällspromenad! 25 minuter rask takt!
Det hade precis slutat regna och solen kom fram, tempraturen perfekt!


Dag 7, måltiderna

Idag var det första arbetsdagen och allt gick kanon bra! Speciellt med dieten så föll tiderna ganska naturligt! Var förbi på Xtravaganza idag och köpte shakes för 1 vecka till! Imorgon ska jag även väga mig, så det ska bli jätte spännande! På onsdag ska jag gå intro på gymmet samt första gruppträffen! Very very intressant!

Dagens meny

07.00 Halv jordgubbshake

10.00 Halv vaniljshake

13.00 Halv vaniljshake

17.30 Cappucinoshake

(kommer bli en halv chokladshake senare ikväll)


Humör: Väldigt pigg och glad! Känner att jag orkar och vill! Peppad!
Ikväll blir det liten kvällspromenad.

Dag 6,motion

Jag hann inte skriva så mycket på dag 6, då jag var borta hela dagen med familjen på värmdö för att fixa naglarna.

Gick en morgonpromis på 20 minuter och åt nästan som jag skulle! Jag råkade hoppa över en måltid och ingen regelbunden kost, men men!

Humör: Jag var trött mestadels hela dagen, men lättare i kroppen! Skön känsla!



Dag 5, måltiderna

Idag har maten gått bra fastän jag sprungit på stan och letat klänningar till min kusins bröllop. Har dock inte hittat någon bra än, men lillasyster Jenny och mamma är klara! Bra!

Svar till Jessica som frågade när jag tänkte väga mig:
-Jag tänker väga mig 1 gång i veckan. På tisdagarna så lägger upp hur mycket jag gått ner!

Dagens meny

10.00 Cappucino shake

13.30 Halv choklad shake

16.00 Halv choklad shake

20.00 Halv vaniljshake

Humör:
Idag har kroppen varit pigg och inga hungerkänslor!
Dock har humöret varit nere men det kan ha med andra saker att göra. Tack gode gud att jag går på dieten annars hade jag förmodligen köpt massa onyttigheter och tyckt synd om mig själv!

Dag 5, motion



30 minuters morgonpromenad med mina gåstavar!


Dag 4, måltiderna

Idag har varit en stor prövning för mig! Att vara och göra sociala saker med Xtravaganza. Jag hade en liten date med AnnSofie idag, trots lunch på Farbror så klarade jag av att äta min shake. Tog en halv och en kaffe till! Perfekt! Sedan bar det av till familjen Lindqvist för lek och bus med Elvira! När Johan kom hem blev det grillning för hela familjen, utom mig men jag njöt av det underbara sällskapet samt min fina sparrissoppa! Till efterrätt blev det en halv chokladshake i frysen! Precis som chokladsorbe! (Eller ja, liknande) tillsammans med kaffe. Tror jag sprang på toaletten totalt 12 ggr idag! Den ni!

Dagens Meny
(inspiration från coachen)

07.00 Halv Chokladshake

10.00 Halv Vaniljshake

13.00 Halv Vanlijshake

17.30 Sparrissoppa

19.00 Halv Chokladshake

Så gick det med den dagen!
Tusen tack Johan, Sara, Elvira och Ella för det fina sällskapet!
Bra jobbat till mig själv! Är faktiskt stolt över mig själv idag, idag flöt det på utan konstigheter!

Humör: Pigg, glad och harmonisk! Inga hungerkänslor bara tröstig!
Dagens minus: Jag har inte ut och gått extra, men jag räknar dock in all lek med Elvira! :)



Sara hade dukat så fint till alla oss!

Dag 3, måltiderna

Idag har det känts lättare i kroppen och jag har känt mig piggare. Pepp från coachen gjorde soppdieten lite enklare!
Hon tipsade även om att man kunde krydda sina soppor med färska kryddor, samt tips om hur man kan variera sig. Det var räddningen kände jag! Hade aldrig pallat annars! Tove tyckte även att jag skulle dela upp måltiderna på 5-6 ggr om dagen istället, så får jag in regelbunda rutiner. Vilket jag definitivt behöver!

Dagens meny

09.00 Cappucinoshake

15.00 Halv vaniljshake

18.00 Halv vaniljshake

20.00 Chokladshake


Idag fick jag i mig en ganska sen lunch, hade inga hungerkänslor så jag glömde helt enkelt bort att äta.
Aja baja sa Tove!

Humör: Inte alls hungrig, druckit för lite vatten känner jag och är något piggare!
Måste dock bli bättre på vätskefronten!

Möte med Tove - Dag,3

Idag var jag på Xtravaganza och träffade en av mina sk. coacher Tove! Det kändes väldigt bra att få lite stöd och support från henne. Berättade för henne att jag hade mina tvivel om dessa soppor och rädd för att misslyckas, som jag sa: "Helt sjukt att man ska tvinga i sig dessa soppor för att komma ner i vikt." Svar på tal av Tove, att ibland behöver man rensa ut allt skit för att kunna bryta sina vanor och börja bygga upp sina vanor på nytt. Och vad är egentligen 3 veckor av ditt liv?

Och som Xtravaganzas motto: "Varför lägga onödig tid på att gå ner i vikt när det egentligen är att träna jämnvikt som du behöver fokusera på"

Förmodligen har jag blivit ordentligt hjärntvättad, men hey jag går på det och det ger mig en klarare bild till mitt mål!
Men en sak, som jag inte riktigt trodde på, det var att Tove trodde absolut att jag skulle komma ner i min idealvikt till den 1 december? Det var svårsmält...  Men vem vet? Ger jag järnet så kanske? Time, träning och motivation will tell!


Xtravaganzas lokal i Solna

Dag 3, frukost

Håller just nu på att klämma i mig en cappucinoshake, en favorit faktiskt! Känner att det är den som smakat bäst hittills!
Natten har gått bra, jag somnade redan vid 22.00 tiden igår. Var inte lika hungrig som kvällen innan. Ställde mig faktiskt på vågen för att se om det hänt någonting, -1,2 kg! Det är alltid något! Vilket inte är konstigt eftersom jag endast ätit dessa soppor! Men men, vi får väl se hur det går!

Humör: Piggare, inte lika hungrig när jag vaknade!
Denna dag kan nog gå bra!

Dag 2, måltiderna

Idag har det faktiskt varit en aning jobbigare. Har verkligen undrat vad jag sysslar med, tänka om jag verkligen gjort rätt val. Vilken frisk människa skulle äta dessa soppor/shakes i tre veckor?? Men innerst inne så känner jag att det är förmodligen detta jag måste göra för att bli kvitt detta mathysteri. Så jag bet ihop och gick en promenad när Micke lagade en god middag till sig själv. Jag fick avnjuta av dessa drycker:

Dagens meny

09.00 Choklad/Toffee shake

13.00 Cappucinoshake

18.30 Blåbärsshake


Flera besök på toaletten, eftersom man dricker som om man hade hela Sahara i munnen.
Lite Roobios te har jag druckit för att stilla hungern, som har kommit och gått.
Imorgon ska jag träffa min viktcoach Tove, får se om hon kan peppa upp mig!

Humör: Fortfarande trött, huvudvärk och hungerkänslor som kommer och går.
Galet sugen på allt! Tom. oliver verkar lockande! (Jag som hatar oliver)
Men imorgon är en annan dag...

Dag 2, motion



ca. 30 minuters kvällspromenad gav mig 3170 steg, vet inte om det är bra eller dåligt.
Men för mig är vinsten att jag ens tar mig ut och går!
Nu blir det middag!

Dag 2, frukost



Dagens frukost, varm choklad shake!

Humör: Huvudvärk, törstig och igår kväll var jag väldigt hungrig.
Blev ingen morgonpromenad, får gå ikväll istället!

Dag 1, måltiderna

Hej och hå var denna dag har flytit på!
Fastän jag endast får äta soppor/shakes så har det gått bra!

Dagens meny

09.30 - Cappuccino shake

13.30 - Choklad shake

18.00 - Kycklingsoppa


Under dagen har jag druckit en massa vatten samt ätit extra omega3 tabletter, vilket ska vara bra i början att äta till denna sk. diet! Tänkte ikväll ta en kopp te (man får dricka te och kaffe, men dock endast utan mjölk och socker)

Humör: Väldigt trött, seg i kroppen. Vet inte om det beror på vädret eller dieten.
Men än så länge har det gått bra, inga starka hungerkänslor och inget speciellt sug på någonting. Perfekt!


Dag 1, Motion

Imorse var jag ute och tog en rask morgonpromenad på + 20 min!  Dessvärre glömde jag stegräknaren. Ett väldigt bra verktyg när man vill veta hur mycket man rör på sig!


Inte så smickrande bild, men trött var jag!

Imorgon är det dax!

Idag skrev jag in mig, så imorgon börjar jag! Det hela börjar med att man äter soppor/shakes i X antal veckor beroende om man valt att gå Helfart= ger järnet, halvfart= lugnare tempo eller jämnvikt = hålla vikten. Med detta följer en coach, gruppträffar, motion/träning och mat. Så detta ska bli spännande, men först ska jag ta mig igenom dessa 3 veckor med sopporna.

Lagom till min kusins bröllop den 29 aug, sen efter det får jag se hur allt går till!

 



Xtravaganza

Det är mitt nya hjälpmedel och som så många andra var jag skeptisk. Men innerst inne känner jag att detta måste vara vägen ut. Vilket ställe kan hjälpa mig på flera olika områden? Det var det som jag fastnade för, just hos Xtravaganza

" Xtravaganza är ett svenskägt företag som arbetar med viktminskning. Xtravaganzas program är ett idag väl utarbetat och ett etablerat koncept som hjälpt många människor att framgångsrikt gå ner i vikt.
Programmen är uppbyggda kring fyra ledstjärnor: Mental träning, Mental näring, God energi och Rörelseglädje"

Gå in på deras hemsida så får ni läsa lite mer!
www.xtravaganza.se

This is it!

Här kommer jag skriva om min vikt nergång och allt som har med hälsa och göra.
Bloggen är väl mest för min egen skull då jag ska skriva ner mina resultat och framgång samt motgångar. Men förhoppningsvis så kanske ni som vill bli av med några kilon inspirerade! För det är verkligen inget lätt och rolig match man ska ta sig igenom.

Med mina ca. 20 kg övervikt kommer detta bli en lång resa, men jag känner mig mer motiverad än någonsin! Tyvärr så har jag jojjat uppochner med min vikt så länge jag kan minnas. Testat ALLA metoder och har inte funnit det rätta för mig ännu. Är kanon duktig i början med lessnar ganska fort och ger upp. Så är det med det och det vill jag verkligen ändra på! Så, ska vi köra eller?

Detta var lite om mig och min vikt. Vikten som hindrar den smala Carro från att leva sitt liv!

Ett motto som representerar hela bloggen:
En vandring på tusen mil börjar alltid med ett steg...

Detta är nu jag tar mitt första steg!

RSS 2.0