Skäms lite här med...

Skrev precis en liten ursäkt på orginalbloggen om hur dålig jag varit på att uppdatera denna vecka... Jag säger bara förlåt...
Men på måndag kör vi igång igen med bloggningen här! Eller vad sägs?? Bra!
Trevlig Helg på er! :)

Dag 16

Hur mår jag egentligen? Inatt sov jag fruktansvärt dåligt och vaknade med huvudvärk! Jag var täppt i näsan ochdet värkte i öronen. Sen dess har dagen varit otroligt jobbig. Har bara längtat hem! Nu är jag hemma och har funderat över hela min situation. Analyserat och tänkt. Har även pratat med min gode vän Annsofie som går igenom exakt samma frustation över att det inte går lika lätt som förra gången. Så vi har tillsammans satt upp ett litet mål.
From. 1 feb - 1 mars får vi inte väga oss! Vi kör helfart fram till 1 mars och efter det får vi bedömma hur vi ska göra. Om vi ska gå helfart eller halvfart. Jag tror för min egen del att jag känner att det är motgångar eftersom jag inte har satt något ordentligt mål. Att veta att jag bara kör i 4 veckor, gör det lättare mentalt. Så vi börjar så!
Känns skönt och pressen har släppt lite.


Dricker ur min fina kopp- av Kerstin Tillberg!


Den 1 februari väger jag mig och återkommer med min vikt igen den 1 mars! Nästan lite småspännande :)Ibland måste man bara ta en liten omväg för att nå sitt mål, så länge man är på väg åt rätt håll!

Dag 15

Redan måndag, helt galet! Tiden bara flyger iväg!
Jag har precis haft min underbara vän Cia på besök samt hennes kille. Blev tacos till middag, som jag faktiskt smakade lite av, alltså grönsakerna. Kändes rätt, kanske får det vara bra så och jag kan med ny styrka fortsätta utan den jobbiga uppförsbacken. Ska faktiskt prata med min coach på Xtravaganza nu på Onsdag. Hoppas jag får den coachning och stöd som jag behöver. Just nu mår jag bra och är glad. Gladare än jag varit på sistone. Känns bra! Nu ska vi köra på resten av veckan också!

Dag 14

Söndagen och imorgon har jag hållit igång i 2 veckor. Hade ju min lilla depp-dag igår och tyvärr tycker jag inte att det är roligt idag heller. Dock lättare idag men känslan är densamma. Men det är väl så här det är. Typiskt mig också, för hade det här varit mitt gamla jag, så hade jag lagt ner nu pga. lathet och det är väl hör jag måste vända.
Inte ge upp och "nöja" mig med dessa kilon utan faktiskt nå mitt mål. Det är som en lång lång seg seg uppförsbacke. Men jag kommer till toppen snart och kan då andas ut. Det tar bara lite längre tid än jag trodde och framförallt så är det svårare än jag trodde.

Idag så var vi iallafall hemma hos min bror och firade min brorsdotters födelsedag! Väldigt mysigt och jag blev inte sugen på någon mat alls. Men jag gick iallafall en promenad med lilla Ella medan de andra glufasade i sig tårta och kaffe! Bra, för då fick jag lite frisk luft och motion. (även om det inte var speciellt mkt).

Lilla Ella vaken... 1 minut efter slocknade hon! :)


Dag 13

Idag vid 11.00 tiden mötte jag upp min kompis/kollega Tora vid Liljeholmen, tillsammans åkte vi till Vinterviken och gick en lång promenad i det fina vädret! 1,5 timme gick vi och jag fick en riktig skön harmonisk känsla i kroppen. Sen hämtade Micke upp mig så åkte vi till Ikea för att kika på sängar.

Men märkligt efter det så kände jag mig så himla sugen på mat, vilket övergick till att jag kände mig ledsen över att jag satt mig i denna position. Känslan över att jag vill vara sund och äta normal mat, inte hålla på med shake:sen utan bara kunna äta nyttigt och röra på mig.
Inte alls motiverad... Denna kämparglöd som jag hade innan har försvunnit och jag känner mig lurad och besviken. Hur ska jag göra om det fortsätter? Kämpa emot och inget är kul? Då blir alltihopa trist å tråkigt! Anledningen till att jag klara det galant förra gången var ju för att jag tyckte att det var roligt. Tycker jag inte det nu?

Många tankar och funderingar om detta... Vem vet, imorgon kanske jag mår mkt bättre och har mer "go" i mig.Man kan ju hoppas!


Dag 12

Äntligen fredag igen! Njuter i fulla drag. Idag var det ingen huvudvärk iallafall och det har flutit på bra idag!Just nu har jag besök av världens bästa Annsofie som tur nog också håller på med Xtravaganza! Så vi sitter tillsammans med våra soppor och myser! Thank god for that!

Här har ni två tjejer som gått ner ca.40 kg tillsammans!

Och mer kommer det bli!


Dag 11

Huvudvärken har kommit och gått idag med och jag förstår inte vad det kan vara? Dricker ju himlans massa vatten, tar mina tillskott och sköter mig, nåja!

Idag var jag och tränade igen! Var inte alls sugen på det och ville egentligen skita i det, men den inre rösten sa till mig på skarpen, så 1 timmes träning + 40 min promenad hem i kylan! Det ni!

Min träning/motion idag


Uppvärmning: 15 min  på gåband

3 x 15 Shoulder press

3 x 15 Lower back

3 x 15 Abdominal

3 x 15 Leg Curl

3 x 15 Leg Extension

3 x 15 Situps

3 x 15 Tricepsövning med hantel

2 x 15 Bicepsövning med hantel

3 x Leg Extension

Samt en 40 min promenad

Status: Tillfredställd av träningen, dock fortsätter min huvudvärk, blir nog en alvedon snart iallafall!

Dag 10

Konstigt nog har jag haft otrolig huvudvärk idag! Inte kul alls! Dock har jag druckit en massa vatten och försöker bli av med värken. Man ska försöka att inte ta huvudvärkstabletter när man håller på med Xtravaganza, förmodligen eftersom magen inte har nåt i sig..

Men idag hörrni, har jag testat min mages nya bästis!
Nämligen Xtravaganzas egna Psylliumfrön!
Används som tarmreglerande medel, om man är hård eller lös i magen. När man äter shake:s så kan tarmarna ta stryk, därför är detta och omega3 magens bästa vän!

Status: Som skrivet innan, trött och huvudvärk!


Dag 9

Har precis kommit hem från en skön dag på jobbet, samt en bra träningsdag! Märker redan nu hur mkt mer energi jag faktiskt har nu, till skillnad från en vecka sedan! Men jag erkänner, denna gång med Xtravaganza är jobbig! Första gången jag körde var det bortskämt lätt, nu kan jag säga att jag kämpar med all min kraft för verkligen klara detta. 

Ska även inte väga mig varje vecka, för det sätter griller i huvudet på mig! Jag får väga mig varannan om ens det. Annars blir jag ju så himla manisk och besatt!

Min träning/motion idag

 

Uppvärmning: 15 min  på gåband

3 x 15 Shoulder press

3 x 15 Lower back

3 x 15 Abdominal

3 x 15 Leg Curl

3 x 15 Situps

3 x 15 Tricepsövning med hantel

3 x Leg Extension

Samt en 40 min promenad i friska luften!


Status: Trött, hungrig och små peppad av att gå ner kilon! VILL!


Dag 8

Äntligen har jag passerat en vecka med endast Xtravaganzas shakes! Ikväll fick jag uppleva en riktig utmaning.
Mickes pappa bjöd oss på middag, på en restaurang! *mardröm* var min första tanke. Efter mycket velande om jag ens skulle med, eller om jag skule "synda" just denna kväll för någonting mindre. Att följa med och bara titta skulle ju vara som att begå tortyr mot sig själv, så det var ju inte ens på frågan. Ville ju inte stanna hemma bara för att jag går på min diet. Mickes pappa fyller faktiskt år och bjöd ut oss, vilket inte är vanligt. Så, vad tror ni jag gjorde??'
Svar: Jag gick dit, beställde ramlösa och kaffe, stirrandeo ch drägglande till alla andras mat. Jag åt NADA!
Detta var så otroligt otroligt jobbigt! Ville mest sno med mig Mickes bilnycklar och köra hem. Men nu när det är gjort så kändes det skönt! Så skönt att jag ändå kunde behålla min motivation. Inte lätt och jag var verkligen putt och smågrinig inombords.

Status: Nöjd med mig själv och en notis till nästa gång: Följ inte med på middag, iallafal inte när det är restaurangbesök!

Nu: En kopp te (Roobios blåbär) i mina favvoglas + kvällens shake!

Dag 7

Idag har jag varit duktig med att städa och rensa hemma, åka och storhandla, spela lite Rocket Mania och lagat middag med Micke. (Även om inte jag äter, så är det kul med matlagning).
Shake:sen har flytit på och jag tänker inte alls på hungern längre. Den finns inte, eller jo den kommer när den ska komma och det är skönt. Det enda jag verkligen saknar, det är att kunna äta frukt och grönsaker. På så sätt var detox kanon! Så fort jag börjat med Xtravaganza så är suget inte på godis och sånt, utan frukt eller nötter. Hoppas man kan ta vara på den känslan när man börjar äta igen sen på jämnvikt. Att godis = frukt och nötter! :)

Imorgon har det gått en vecka sedan jag började med Xtravaganza och jag har längtat till denna dag! Nu känns allt mycket bättre! Börjar tom. känna mig piggare och alertare! Skönt!

Status: Småseg pga av väder och rastlös, men jag mår kanon!

Dag 6

Skönt att få vakna precis när man vill på helgerna! Vaknade visserligen kl. 08.00 men låg och drog mig till halv nio. Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Dock är jag småsugen på allt, just idag. Men det kanske har med rastlösheten att göra. M och jag har varit ute och kikat på doppresent samt fikat i Sollentuna C. Mysigt. Ikväll ska vi spela bowling med några vänner! Ska bli kul!

Status: Pigg och harmonisk!

Dag 5

Äntligen fredag! Jag har längtat efter helgen något enormt dessa dagar. Och nu är den äntligen här! Idag har allt flytit på! Hungern kommer när den ska komma och när den kommer det är då suget efter annan mat kommer. Det är den enda, men så fort man tagit sin shake så försvinner hungerkänslan och suget på annat!

Imorgon ska vi bowla med några kompisar! Ska bli kul och göra någonting. Vissa kommer förmodligen dricka alkohol och hade det varit en "vanlig" fest så hade det varit jobbigt, men nu när man gör någonting medans så kommer allt bli så mkt lättare för mig!

Status: Trött efter jobbet, mår bra och hungern är inte lika jobbig. Dricker massa vatten!

Dag 4

Nu är jag fasen glad! Jag känner att mina värsta dagar börjar passera! Idag mår jag betydligt mycket bättre och är piggare! Antingen fick jag en god natts sömn eller så börjar det äntligen vända. Hungern går  vågor fortfarande men inte alls lika ofta eller jobbiga. Så det känns bra!

Idag har jag varit och tränat igen! Vilken energiboost jag fick, körde verkligen järnet. Kanske inte så mycket som innan men intensivt! Svettig blev jag också! 50 min intensivträning + 40 min promenad hem i friska luften!

Min träning/motion idag

Uppvärmning: 10 min på gåband

2 x 15 Leg Curl

2 x 15 Leg Extension

2 x 15 Shulder Press

2x 15 Vertical Row

2 x 15 Situps

10 min Crosstrainer

 

När jag kom hem la jag mig i sängen och lyssnade på Xtravaganzas mentala träningsskiva. Jag vet inte ens om jag nämnt den innan i bloggen. Men det är en av "ledstjärnorna" i Xtravaganza. Jag använde dessvärre den inte hemma, utan bara på gruppmötena. (Vilket man ska göra, både hemma och på mötena!)

Men nu blir det ändring!

 

Status: Trött men på ett bra sätt, avslappnad och små hungrig! Ska fixa en shake och sen kolla på film med M!


Dag 3

Idag har huvudvärken kommit, väldigt vanligt när kroppen börjar vänja av sig med allt. Men jobbigt är det.
Hungern har inte kommit lika ofta som dagarna innan, men när den väl kommit har jag haft riktigt knorrande. Bedöva med vatten fungerar ju bara några ggr. Men men! Snart snart!

Nu ska jag ta en dusch och försöka lägga mig vid 21.00!
Tjingeling!


Dag 2

Det sägs att de tre första dagarna ska vara jobbiga, och ja, det är dom verkligen! Jag har haft det tufft idag, känner hur min kropp vantrivs. Hunger, trött, springer på toaletten som om jag hade inkontinens! Men jag vet att allt detta går över efter 1 vecka, så jag håller ut! Fastän det är jobbigt och svårt så blir det bättre.
Att jag tränade idag kändes mentalt bra, fysiskt... nja! Ringrostig och stel men samma sak där, jag är på väg och det är det viktigaste! Snart kommer dessa jobbiga dagar vara ett minne blott!

Apråpå vikt, så vägde jag mig i måndags när jag började med Xtravaganza igen, vågen visade att jag gått upp + 4 kg! Inte så konstigt med tanke på hur jag ätit, sen måste man dock tänka på att man alltid går upp 2 kg när man börjar äta igen. Nåväl, detta tar jag på 1-2 veckor! Mitt val och jag njöt! Nu får jag straffet, haha!

Jag har alltså 4 + 10 kg kvar! (till mig och er som håller räkningen)

Min träning/motion idag!

Uppvärmning: 10 min på gåband

2 x 15 Leg Curl

2 x 15 Shulder Press

2 x 15 Abdominal

2 x 15 Low back

2 x 15 Vertical Row

Cykel: 10 min

Gåband igen: 15 min

 

( Ps. jag vet faktiskt inte de svenska benämningen på allt detta. )Dag 1

Äntligen har jag kommit igång med sopporna! Trodde aldrig jag skulle få en bra dag att påbörja dieten. Det är alltid svårare att börja tycker jag. När man väl är igång så går det bara av farten. Men jag ska erkänna att det varit kämpigt idag. Speciellt hungerkänslorna! Minns inte att det var så här jobbigt med just dom... men nu har jag precis fått i mig min "middag" så nu känns allt bättre! Mycket vatten har jag också fått i mig! Great! SÅ stolt över just den biten!  Men detta kommer gå bra! Eller hur! :)

Status: Hunger, hunger och springer på toaletten!

En liten ändring...

Jag får börja helt och hållet imorgon fredag! Kan ju vara bra att ha "maten" hemma innan man kör igång! Haha, ska förbi och handla det imorgon, men jag kör lite halvfart så länge ;) Men imorgon smäller det! Jag är spänd och taggad som fasen!

Plus att nu har jag faktiskt inte något lösenord på denna blogg, vet själv inte om det är bra eller dåligt!  Ses imorgon!


Update lördag 9 jan:
Jag kör igång på måndag! Frestelserna har varit stora, människor har bjudit på middag.
Så sista helgen ute i friheten. Sen får folk sluta bjuda oss på middag så jag slipper suktas!
Karaktär har jag inte för att börja köra ändå, men när jag väl startat kan ingen stoppa mig!
Tjingeling!

It´s time...

... time to loose fat! Eller ja, bli mindre helt enkelt...

Jag tjuvstartar bloggandet på denna! Känns som om det kliar i fingrarna och jag börjar förbereda mig mental för de sista jobbiga kilona! Jag har tyvärr inte vågat ställa mig på vågen, men jag vet att jag gått upp minst 2 kilo. Tror tom. mer, men jag accepterar det, det var mitt val och jag är nöjd med valet att få äta gott under jul och nyår. Träningen har det också blivit mindre av, vilket känns! Otroligt mycket!

Men vecka 1 då börjar jag med både träningen och Xtravaganza på helfart igen, tills jag kommit ner till mitt första mål! Sen efter det får vi se om jag vill ner mer eller inte, men det tar vi då!

Vecka 1, onsdag den 6 januari börjar jag Xtravaganza helfart! *jihha*
(Sjukt nog längtar jag lite!)

to be continued...ps. ni som kikar i hopp om att jag ska skriva, fastän jag sagt att jag slutat blogga kan väl skriva nåt i kommentarfältet! Vore kul! :)

RSS 2.0