Thailand, Dag 4

SKRIVET DEN: 2011-02-26 KLOCKAN: 17:04:54
Sovit lite skumt inatt, förmodligen för att det varit väldigt kvavt. Vi vaknade iallafall runt 08.00 tiden, åt frukost och fixade i ordning oss inför marknaden vid Burmagränsen. Blev hämtade av en taxi runt 10.00 och åkte ca. 30-40 min till gränsen till Burma, där de hade en stor marknad som alltid är varje lördag. Fanns mycket att titta på, mest smycken, snickeri, orkidéer och kläder. Trist nog så var det samma sak i varje tält. Men så är det väl? Åt den billigaste lunchen hittills, 12:- för grillad kyckling och dryck! Overkligt billigt... Förutom att det var varmt och svettigt så var det en trevlig vistelse!



Vår taxikille kom och hämtade oss 13.00 och vi åkte direkt efter det till ett ställe som sålde bussresor/taxitjänster, då jag och Micke ska dra vidare imorgon! Så vi bokade faktiskt en taxi ner till Krabi i morgon klockan 22.00! Kostar oss 6000 baht ~ 1 259 kr för hela resan ner med chaufför! Vi tyckte absolut att det var värt det! Det är ju ca. 40-50 mil!Vi kommer förmodligen ta en buss till Hua Hin nästa torsdag!


När allt taxifixande var klart, åkte vi hem och badade/solade. Vet ärligt talat inte hur man skulle kunna klara sig i detta land utan att kunna doppa sig i vattnet? Senare på eftermiddagen uträttade jag och Micke lite ärenden med döds-faran. Vi tankade, fyllde på luft i däcken, åkte och lämnade tvätt samt hann med en manikyr/pedikyr! Lyx!



Vid 19.00 tiden åkte vi till restaurang Keaw igen och åt en god middag! Åt scampi i tamarinsås och njöt av varenda tugga! Vi ville sedan ha lite kaffe på maten, så då åkte vi till Kelly´s Coffee och satt där en stund! Jag gillar verkligen personerna som äger stället. Kelly, hon som äger stället är brittisk och hennes kille är thailändsk. Båda väldigt rara och goa! De tyckte vi skulle ringa till dem om vi fick problem i Krabi eller när vi är ute på vägarna, då hon kan flytande thailändska och engelska! Väldigt gulligt!
En lång dag känns det som... Nu ska jag strax natta! Är himlans trött av all värme och tjim idag!
KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0