Shopping på Martin Olsson med Cicci inför ...

SKRIVET DEN: 2011-03-31 KLOCKAN: 17:23:12

img_3037 (MMS)

Shopping på Martin Olsson med Cicci inför hennes 30-års fest :)


Nu smäller det! :)

SKRIVET DEN: 2011-03-27 KLOCKAN: 13:56:24

img_3023 (MMS)

Micke, kollegan Jesper och hans kompis Viktor är taggade! Vi får se hur allt blir! Oavsett är jag enormt stolt över att Micke ens är på plats! Well done!


Söndags frukost! :)

SKRIVET DEN: 2011-03-27 KLOCKAN: 10:29:10

img_3020 (MMS)

Idag laddar vi på eftersom kl. 14.00 ska Micke springa premiär-milen! Oroligt imponerande att han anmält sig och gett dig fasen på att ta sig runt! Massa K Ä R L E K till min älskling!!


Earth Hour! :)

SKRIVET DEN: 2011-03-26 KLOCKAN: 20:38:50

img_3018 (MMS)

Jag och Tora hade tänkt gå ut och festa, men det blev en myskväll tillsammans med Micke och Putte med god mat, vin och spel! :)


Fredag!

SKRIVET DEN: 2011-03-25 KLOCKAN: 08:21:18

img_3010 (MMS)

Fredag!! Fredag och jag är frisk! Är på väg till jobbet och det känns jätte bra! Ikväll har jag blivit bjuden på bio av Putte & Tora, vi ska se filmen R A N G O! Hoho vad kul! Hoppas ni får en underbar dag! :)


U N D E R B A R A!

SKRIVET DEN: 2011-03-23 KLOCKAN: 20:15:44

img_3004 (MMS)

Fick en jätte fin hälsning från dessa underbara tjejer! Som jag saknar dom! <3 Puss!!!


Salmonella fri!

SKRIVET DEN: 2011-03-23 KLOCKAN: 13:42:38
Man tycker ju att jag borde skriva hur mycket som helst nu när jag varit hemma en hel vecka från jobbet! Men icke!
vad finns det att skriva om? Att Oprah och Rachel Ray är numera mina bästa vänner? Att jag stirrar in i väggen för att inte orka tänka eller små plocka lite hemma? Nä, vet ni va! Kan dock glädja alla att jag inte har salmonella och smittar inte längre! Jag mår bra och imorgon blir det jobbet som gäller! Ska bli skönt att få träffa människor igen! Om jag nu inte blivit folkskygg?

Ikväll ska jag faktiskt bege mig till en lokal vid stureplan och leverera snittar till Mickes jobb, videofy.me! Det är det största som hänt denna vecka, i positiv anda! Annars känns det som om allt annat varit trist och jobbigt!
Men *wuhu* imorgon hoppas jag kunna fortsätta mitt vanliga liv! Tacka F*N för det :)

Sjukskriven = mardröm

SKRIVET DEN: 2011-03-18 KLOCKAN: 16:48:21
Jag har varit hemma nu sedan i tisdags! HEMSKT! Och jag är sjukskriven till denna tisdag som kommer, beroende på vad provsvaren säger. Jag skrev i ett tidigare inlägg om att jag varit dålig, precis när jag trodde att jag var frisk så spydde jag igen i måndags och bestämde mig för att uppsöka läkaren dagen efter, då en vinterkräksjuka verkar det inte vara. Tydligen är min mage och tarm infekterade så jag fick order om att vara snäll mot min mage, vila och blev sjukskriven 1 vecka! What?? Sjukskrivningen beror mest på att jag kanske har salmonella och eftersom jag jobbar med mat så är detta inte någe vidare. Fick iallafall svar idag att jag har något virus i kroppen och då min mage redan var irriterad innan jag fick detta virus så resulterade detta att min mage blev infekterad. Aja, jag mår iallafall bättre, dock börjar nu bli förkyld! HA! KUL!

Har visserligen fantastiska kollegor som skickade mig blommogram! <3


Fika på Hurry Curry

SKRIVET DEN: 2011-03-14 KLOCKAN: 17:23:06

img_2744 (MMS)

Fika på Hurry Curry med världens bästa kollega och vän Tora :)


Lite vardagstjafs...

SKRIVET DEN: 2011-03-13 KLOCKAN: 17:42:53
I fredags mådde jag inge vidare när jag kom hem efter jobbet. En kille på jobbet tyckte jag såg blek och hängig ut, trots min fina solbränna! Nog hade jag känt mig underlig hela fredagen, men tänkte väl att det kanske var något efter Thailandresan. Tog alvedon för mag och huvudvärken... Micke hade bett mig att inte planera något denna fredag då han ville överraska mig med god middag och pluttinutt. Jätte bra! Intressanta är att vi hann inte komma så långt, däckade i soffan och sedan spydde jag som en gnu! Härligt! En rejäl magsjuka (antar jag) eftersom jag knappt ätit något under fredagen, då jag inte haft aptit så borde det vara någon himla kräksjuka! Däckade i säng efter allt hulkande, febrig och vilsen. Vaknade dagen efter, febrig och helt avdankad. Ännu roligare var att jag fick ställa in min härliga tjejmiddag med mina fina väsby-tjejer! INTE KUL! Låg hemma hela dagen, kvällen och mådde piss. Micke var på middag hos sin faster, vilket kanske var lika bra, då jag inte var speciellt rolig.

Nu mår jag aningens bättre och hoppas att jag kan jobba imorgon, men det känns som det iallafall!
Nåja, lite vardagstjafs sådär... Välkommen hem till Sverige, Carro!



Thailand, sista dagen...

SKRIVET DEN: 2011-03-13 KLOCKAN: 17:35:27
Kändes märkligt att åka hem... Lätt att vänja sig vid nya miljöer och platser. Dock så känner jag inte att Bangkok har mitt hjärta. Jag tillhör havet, "skärgården" och stranden. Inser jag mer och mer..
.

Sista dagen åt vi som vanligt en god frukost, badade lite och duschade. Checkade ut vid 12.00, sedan gick vi ut och kollade runt på stan. Åt lunch på MBK och sedan åkte vi tillbaka till hotellet, hämtade väskorna och begav oss till flygplatsen. Checkade in, gick runt på taxfree, handlade lite Bailys, Kahlua och Samson! Åt "middag" och hoppade in i planet och åkte hem.... Allt gick så himla snabbt. Plötsligt stod vi ute i kalla Sverige vädret mitt i natten och haffade en taxi. Vred om nyckeln till vår dörr och klev in i vårt hem. Så hemma men ändå så annorlunda...
Borta bra men hemma bäst tänkte jag, men nej... ändå inte....

Thailand, Dag 12

SKRIVET DEN: 2011-03-13 KLOCKAN: 17:23:32
Lite mer inlägg i efterhand...

Vaknade ganska tidigt... eller ja, vid 08.00. Vi hade sovit gott och var hungriga. Stackars Micke hade ett skavsår på hälen som inte ville läka + hundra myggbett på sina fötter, så hans fötter var alldeles svullna. Kunde knappt gå! Vi åt frukost, gick förbi apoteket och lämnade in kläder för tvättning (helt fantastiskt) och bestämde oss för att besöka stora varuhuset MBK. Ingen av oss var sugna på att vara i det varma, klibbiga vädret så ett svalt varuhus var perfekt!
Tog en taxi dit och kom dit innan de ens hade öppnat, 10.30 öppnade de varuhuset och vi var där runt 10.00 så vi gick till Starbucks för en Frappucino och kanelbulle! Haha, har vi lessnat på thailändsk mat? Vi gick runt i MBK i flera timmar, besökte alla våningsplan och handlade lite presenter och saker hem. Otroligt skönt.



Micke godkänner "kanelbullen"




Vid 13.00 åkte vi hem igen och vilade på hotellet! Jag hoppade sedan i poolen och hade det skönt.
På kvällen så bestämde vi oss sedan för att gå tillbaka till restaurangen vi åt lunch på igår. Vi beställde in en brakmiddag med massa härliga skaldjur och hade otroligt trevligt! Skön sista kväll i Bangkok!
Efter middagen åkte vi till nattmarknaden allihopa och shoppade det sista!





Thailand, Dag 11

SKRIVET DEN: 2011-03-13 KLOCKAN: 17:08:11
Här kommer lite inlägg i efterhand, om ni orkar kan ni läsa...

Efter vår underbara frukost, så hoppade jag i poolen i Bangkok. Känns alltid lika lustigt att bada i centrala Bangkok när man ser alla skyskrapor. Lite mysko... Men det var skönt att få koppla av!
Jag och Micke gick sedan och åt lunch, på ett ställe som vi ätit på sist vi var i Bangkok. Vi passade på att äta lite sushi och räkor i panengcurry. Riktigt gott faktiskt och mysigt...







Resten av dagen tog vi det lugnt och tog en skön power-nap!
Vi gick sedan ut och åt tillsammans med Karin och Pia på en kinesisk restaurang vars service var skrämmande!
Verkade som en jätte bra restaurang, men otroligt o-serviceminded + dyraste stället vi ätit på under hela resan. Kände denna dag väldigt less på Thailand och Bangkok. Vi alla var smått missnöjda, men va fasen. Efter allt man fått uppleva under hela semestern så får man tåla lite konstigheter 1 dag.
Micke och jag åkte till nattmarknaden som låg i närheten men vi lessnade ganska snabbt och gick hem till hotellet igen och kollade på film, på hotellrummet. "the time traveler's wife" . Sen somnade vi gott...



Mindre glada... Dock hade de jätte god anka! :)

Idag ska Micke på sin första gitarrlektion...

SKRIVET DEN: 2011-03-10 KLOCKAN: 07:00:00

img_2738 (MMS)

Idag ska Micke på sin första gitarrlektion, som han fick av mig i julklapp! Se så glad han är :)


Hemma i Svea!

SKRIVET DEN: 2011-03-10 KLOCKAN: 06:01:14
Hej hopp! Nu är vi hemma igen i Sverige! Kom hem igår natt och jobbade igår på jobbet!
Ska uppdatera lite senare ikväll tänkte jag, så ska jag lägga in alla bilder och skriva klart alla Thailand dagarna!
Tjingtjong!

Resan till Bangkok (Dag 11)

SKRIVET DEN: 2011-03-07 KLOCKAN: 10:54:36
Skriver detta i efterhand, har faktiskt inte hunnit, men till er som är intresserade kan ju läsa nu.
Detta är resan från Koh Lanta till Krabi, jag hoppas ni förstår lite. Då har jag ändå rensat bort en del....


12.00 hade vi packat ihop oss, sagt hejdå till de nära och kära på Lanta. Lämnat tillbaka fina moppen och betalt allt som skulle betalas. Vi stod och väntade på vår lilla min van (buss) som skulle ta oss direkt till Krabi, där vi sedan skulle ta en VIP buss upp till Bangkok. Låter ju smidigt och bra? Tyckte vi iallafall när vi bokade biljetterna.. men icke!

12.20 dyker en pick-up bil intill oss, frågar om vi ska till Bangkok. Ja svarade vi dock lite tveksamt, då vi skulle åka en minibus. Nej nej, vi skulle upp på denna bil, där bak med all packning tillsammans med 2 andra tjejer (ryskor). Ok, ingen buss... Spelar ingen roll då vi ändå ska ta båten från Saladan.
Vi hämtar upp ytterligare 3 personer som ska in i bilen och åkte vidare i 20 min. Där släpper han av oss och pekar mot en liten minivan. Vi hoppar in och tänker varför vi ska byta bil då vi ändå ligger 10 min från Saladan?
Vi börjar åka, stannar efter några meter och hämtar upp folk. Kör lite till, står stilla i 25 min i en super varm bil, väntar in ytterligare personer som ska med. Sedan kör vi vidare, vidare och vidare. Tydligen så ska vi inte hoppa av och åka en båt till Krabi, utan vi åker på bilfärjor, 2 stycken och fortsätter åka denna mini-van tills vi kommer till ett litet ställe som vi plötsligt ska stiga ur bilen på. En liten plats där vi ska vänta på vår buss. Vi fick lappar på oss, där det stod destinationen vi skulle till. Fick vänta i ca. 50 min tills en buss stannar till vid oss och thailändarna börja skrika att vi skulle på den. (Egentligen skulle vi åkt en helt annan tid) men vi hoppade på, lika förvirrade som innan och det är inte en VIP-buss vi sitter på. Vi åker genom städer och bussen plockar upp lokalbefolkningen och släpper av dem. Mycket märkligt...

Någon gång vid 19.00 stannar vi till vid en restaurang och en man tar emot oss. Berättar att vår "riktiga" buss som vi betalat biljetter till hade gått sönder, så vi fick stanna där 1 timme och sedan åka vidare till Bangkok. Många resenärer var irriterade och trötta på att aldrig få information. Bussen vi alla betalat för skulle gå direkt från Krabi-Bangkok! Nu hade vi fått stanna på flertal ställen och förmodligen bli sena, men gubben lovade oss att vara framme 05.00. Jag och Micke brydde oss inte så mycket om pengarna och restiden, det obehagliga var att inte veta om man kom fram, eller hur allt skulle gå. Kände oss som ett boskap, där thailändarna slussade oss fram och tillbaka.

vid 20.00 kom äntligen en buss, som liknande mer en VIP buss, men det var de inte. Äntligen var vi på väg till Bangkok. Men så klart så var det hundra stopp på vägen. Stannade i 30-50 min åt gången och allt vi ville var att sova och att komma fram. 06.30 började vi närma oss Bangkok, för då satte chaffören på en härlig Thailändsk musik och spelade den om och om igen. 07.00 blir vi avsläppta på en busstation, i centrala Bangkok trodde vi. Icke, vi blev inte alls avsläppta där vi skulle och detta blev för mycket för vissa resenärer. Jag och Micke hämtade packningen, visslade på en taxi och lämnade eländet....

4 mil var det till centrala Bangkok, Silom Road dit vi skulle. Helt otroligt. Längtade efter riktig frukost istället för de äckliga chipsen som vi försökt få i oss och en skön härlig dusch. Väl på Narai Hotell så fick vi rumsnycklarna, knackade på oss Pia och Karin, gick och åt frukost! ÄNTLIGEN FRAMME i Bangkok med Koh Lanta i våra hjärtan.

Problem med bilder

SKRIVET DEN: 2011-03-06 KLOCKAN: 10:13:07
Det har varit lite knas att få upp bilder till varje inlägg, men nu håller jag på att ordna detta! Så scrolla tillbaka ni som vill se bilder istället för text...
Pöss!


Thailand, dag 10

SKRIVET DEN: 2011-03-06 KLOCKAN: 03:38:37
Sista dagen innan färden mot Bangkok! Vi åker i morgon vid 12.00 och jag blir ledsen bara tanken på att lämna dessa fina fina människor! Micke och Skjortan åkte och dök på morgonen, så Micke får sitt dykcert! Så duktig! Jag bestämde mig för att ha en skön "hemma" dag. Varvade med att sitta på vår lilla terass, bada och umgås med personalen. Drack minst 3 frappe och åt lunch med Saga. Sedan tog vi en skön fotspa/massage! Efter det så åkte vi och hämtade grabbarna på dykcentret och åkte tillbaka till hotellet, Horizon. Vi fick även 2 nya grannar den morgonen, 2 svenskar som visade sig känna samma kille från Storholmen som jag :) Världen är bra liten!

Skjortans två kompisar från Stockholm, Tomas och Anna kom ner till Lanta så vi åt middag tillsammans med dem och hade egentligen tänkt hänga på ett annat ställe, men eftersom det var vår sista kväll och deras första så bestämde vi oss för att vara med dem vi tyckte om. Vi åt massa god mat, beställde in buckets och hängde med personalen. Pat, ägaren hade fixat in en kompis till honom som tog med gitarr och sina kompisar. Så där satt vi, alla tillsammans, sjungandes och drack buckets! Tyckte det var så otroligt omtänksamt av Pat, känns som om de var minst lika ledsna över att vi skulle åka som vi var. Tror vi skaffat oss vänner som kommer finnas i våra hjärtan länge. Som tur är Helena svensk och vi kommer ses i Sverige i sommar, förhoppningsvis Pat också!
Det var en otroligt fin kväll med alla och det värmer mig att tänka på hur familjära och gulliga dessa personer är. Somnade med lycka och sorg i mitt hjärta...


Micke med sin Bucket!


Anna och min fina drink från "Brorsan Tong"





Anna och Tomas

Jag och älsklingen (lagom runda om fötterna)

Horzions ägare, Pat och Helena

Trubadur-kväll!


Job 2 Do

SKRIVET DEN: 2011-03-04 KLOCKAN: 03:45:26


Här har ni Job2Do´s största hit! Den är ju otroligt skön!
Ni kanske har hört den? Själv är man ju galet efter... :)

Thailand, dag 9

SKRIVET DEN: 2011-03-04 KLOCKAN: 03:33:30
07.20 blev vi upphämtade med en pickup och tog oss ner till hamnen med dykcentret Anti Gravity. Skönt gäng!
Tillsammans åkte vi ut till ön Koh Haa, tydligen de "fem öarna". Det tog oss ca. 1,5 timme att ta oss ut med den båten vi hade. En stor bekväm båt! Micke skulle ta sitt första open-water dyk och jag passade på att snorkla! Fick se massa fina korallrev, småfisk och även små hajar! Lite scary men coolt! Jag var väldigt försiktig i solen och snorklade runt med t-shirt och shorts (vilket man tydligen ska göra). Micke gjorde två dyk och jag blev otroligt stolt över honom! Han var nästan nära att ge upp efter första dyket, då något obehagligt hände, eller kändes fel. Jag hade hoppat upp från första början. Dykning med alla slangar och koll på allt, nä tack inget för mig! Men Micke hoppade i och efter andra dyket ville han i igen! :) Vi kom hem ungefär vid 16.30 och vi alla var helt slut!
När vi kom hem, satt vi och chillade på vår lilla terass ut mot havet! Jag är faktiskt kär i detta ställe! Personerna och alla är verkligen underbara!








På kvällen åkte vi till en restaurang som låg i närheten! Åt hot-pan med scampi, båda varmt och hot! :) Jätte mysigt ställe med bambu som ett litet  bambuhus! Så fint så fint!
Vi åkte vidare till ett ställe som hade typ reaggekväll och just ikväll skulle thailands bästa reaggeband, Job2Do spela på stället Rasta Baby! Alla har pratat om detta band sedan vi kom, tom. vissa svenskar har koll på detta band! Vad är då detta? Vi gick dit iallafall, ett litet ställe men de hade satt upp konserten utomhus på stranden och det var en riktig skön känsla! Dock kände man ju brajlukt över hela stranden. Haha! Jag beställde samsung med cola (thai-whisky) i coola bambuglas! Första bandet började bra men man lessnade lite tillslut, alla väntade ju på Job2Do! När de väl kom blev folk som tokiga, eller ja på sitt flummiga sätt. Skönt band! Älskar ju reagge i övrigt och det var underbart att få dansa till bra musik under bar himmel!


Höna som satt i taket och sov ... Hönan Agda!



Job2Do, Thailändsk Reaggeband :)



Thailand, dag 8

SKRIVET DEN: 2011-03-03 KLOCKAN: 12:28:09

Klockan 09.00 blev vi upp hämtade av en bil för att provdyka i en pool  en bit bort.
Det var jag, Micke  och två holländskor som skulle med. Dock tog jag moppen, så jag lätt kunde ta mig fram och tillbaka om jag ville.


Under hela dagen befann vi oss på det andra hotellet. Jag åkte hemåt runt 15.30 tiden, då jag lessnade på att bada/sola, plus att min rygg började svida lite. När jag kom tillbaka till horizon möttes jag av min spegelbild när jag duschat och möttes av en RÖD Carro! Fasen, bränt mig på ryggen, armarna och bröstet! Jag smörjde in mig så gott jag kunde med aloe vero och la mig i sängen,  full ös med AC:en ! Låg och kollade på Solsidan…


När Micke kom tillbaka några timmar senare vid 18.00 tiden så fick han smörja in mig helt, ojandes över hur röd jag var. Haha! Runt 19.15 mötte vi upp Skjortan och Saga för en middag ute i Saladan! Blev ett steakhouse! Otroligt gott! Härligt med lite variation på maten faktiskt! På kvällen mötte vi upp en gammal bekant från Storholmen, Anna. Hon pluggar tydligen här (på distans) och vi gick till ett ascool ställe som heter Klappa Klum Bar! Blev visserligen en tidig kväll då vi skulle upp och dyka/snorkla dagen efter, 07.00!



En skön dag! Sånt gillar jag!


Thailand, dag 7

SKRIVET DEN: 2011-03-02 KLOCKAN: 10:08:07
Vi vaknade av värmen ganska tidigt, men lyckades somna om lite smått. Vaknade igen runt 09.00 tiden och gick upp för att äta frukost. Nere i baren var det knäpptyst och flaskor,glas,tallrikar stod kvar på borden från festen. Frågandes tittade vi runt efter någon som jobbade. Tillslut hörde vi en av de anställda, alltid lika trevlig och glad, men vi förstod att även hon var otroligt trött efter festandet. Vi åt så klart OMELETT till frukost och kaffe. Satt och tittade ut mot havet och tittade på när en efter en av de anställda vaknade till liv. Ena mer bakis än den andra... otroligt roligt! :)


Senare bytte vi faktiskt rum, vi valde att bo i en Bungalow istället, som ligger precis vid restaurangen, med utsikt mot havet! Underbart! Vi hyrde även en liten moppe, som inte alls är lika livsfarlig som döds-faran, men passade mig alldeles utmärkt! Micke fick för sig att ta ett dykcert, så han satt mestadels och pluggade den teorin man ska kunna innan man dyker. Jag själv pendlade mellan havet och solning, åkte ut med moppen på ärenden och chillade mest hela dagen.




Vi gjorde faktiskt inte mycket mer. Vi tog det lugnt helt enkelt!
Middag åt vi igen på stranden, lika mysigt som dagen innnan! Efteråt spelade vi djenga och chillade i myshörnan. Vi fick plötsligt regnoväder och blixtrar, var faktiskt jätte mysigt att höra regnet smattra och se blixten lysa upp hela himmlen (även om jag nu är rädd för åskan/blixten). Blev en tidig kväll, då vi på onsdag ska ut på morgonen och provdyka i en pool tillsammans med Skjortan, ja iallafall Micke. Jag tänkte utnyttja lite poolvatten och sola! Hoppas på att bränna mig lite, så länge man får färg! :)





Thailand, Dag 6

SKRIVET DEN: 2011-03-01 KLOCKAN: 17:43:42
När vi hade ätit våra väldigt annorlunda, men goda hamburgare hittade vi tillslut en taxi, eller ja han hittade oss :)
1 mil från själva Saladan (Centrala delen av Koh Lanta) så hamnade vi på Khlong Nin beach! Först gick vi in i helt fel hotell, som chauffisen själv visade oss, trots att vi sagt "Horzion" hundra gånger så lyckades han ändå få in oss på fel hotell. Receptionisten sökte på flera olika namn men hittade oss inte. Oroliga som vi började bli, eftersom vår vän Thomas alias Skjortan hade bokat rummet till oss vägrade svara i telefonen så upprepade vi återigen namnet Horzion, då gick det upp en lampa för tanten och pekade på andra sidan vägen! Döööhh?
Så vi traskade över gatan och precis när vi klev in stod Thomas där och välkomnade oss in till deras lilla underbara värld! :)


Vi "checkade in", fick en söt liten nyckel och följde en av ägaren upp på ett sk. litet loft. "Guesthouse" som det så fint heter, vilket betyder att man får ett rum och så delar man på 2 toaletter/dusch. Nyckeln till dörren gick till ett litet hänglås och vi steg in i det lilla fräscha, VARMA rummet. Ägaren log: "We have a fan!" Stor dammig fläkt men som förvisso fungerade hängde ovanför sängen. Vi slog oss till rätta, bytte om till badkläder och gick ner. JÄTTE SVETTIGA! (vi kommer byta rum om vi får chansen) Skjortan tog väl hand om oss, presenterade oss för ägarna (en av dem är svenska, Helena) och alla goa anställda. Vi hoppade i havet och gick sedan upp och delade på en god mojito... i eftermiddagssolen!


Guesthouse... vårt lilla krypin, nr 5


Myshörnan!!


När solen hade gått ner, tog vi en skön svalkande dusch, bytte om och gick ner til restaurangen och åt från deras barbeque middag! Man fick själv plocka ihop allt som man ville ha. Där satt vi, under bar, stjärnklar himmel, drack vin och snackade om allt, jag och Micke. Tror vi båda där och då var otroligt harmoniska och bara njöt av middagen.
Efteråt satte vi oss vid några solstolar och drack några drinkar. Skjortan, hans dotter Saga och en kompis till Skjortan, Robert satte sig vid oss och gjorde oss sällskap! Vi fick se personalen lattja med eldstavar! Oerhört duktiga!
Sen började festen! Ja, Helena, svenska ägaren fyllde 30 år och detta skulle självklart firas! Hennes kompisar och kollegor kom för att fira henne och vi fick vara med! Blev en himmlans bra första kväll och alla här är underbara!
Blev en tidig kväll för oss, gick och lade oss vid 00.30.01.00 medan de andra höll på fram till 04.00 tiden, vilket definitivt hördes från vårt lilla rum...




Färden

SKRIVET DEN: 2011-03-01 KLOCKAN: 17:04:39

Till er som orkar läsa...

Söndagen åkte vi från Ban Huey Yang  och färdades med taxi ner till Krabi.
Otroligt skönt att åka med taxi, så bekväm! Med AC,  filtar, kuddar och halvliggandes  sov vi nästan hela resan ner! Skönt, men ändå lite obekvämt då vi studsade så mycket, som om stöddämparna var fel eller att man åkte en gangstaride med bumpers! Ett stopp blev det, litet ställe ute på landsbyggden. Micke berättade att någon man stod och stirrade på honom med öppen mun, som om han sett någon chockartat. Tydligen ser man väl inte så vita män klockan 03.00 i bushen.

Det tog hos cirka 5 ½  timme att ta sig ner till Krabi, så vi var framme runt 04.30-tiden. Dock aningens tidigare än vi planerat. Problemet var väl att vi inte bokat något hotell då vi tänkte att någonting i Krabi förmodligen var öppet tills vi skulle ta någon båt över. Men icke.. Chauffören verkad lite illa till mods över att lämna oss där i ett becksvart Krabi. Snabbtänkt som jag var letade jag fram min ”Vagabond-Thailand” bok och slog upp ett hotell, som låg bra till och bad honom köra oss dit. Givetvis hittade han inte, så han lånade boken och ringde till hotellet och bad om vägbeskrivning och förmodligen sa att vi var på väg, för när vi kom fram så väntade hotellets vakt och väntade in oss. Låter förmodligen väldigt självklar, men jag kan säga att vår chaufför inte kunde någon engelska alls! Så helt otroligt att vi lyckades få ihop det!



Vi fick ett hotellrum, som vi endast tänkte stanna några timmar på, sova och duscha innan vi tog båten ut till Koh Lanta. Receptionisten hjälpte oss att boka både transfer till piren och själva båtbiljetten. Så vid 11.00 tiden gick båten. Men själva transfern var ju en historia för sig! Kan dock säga att det var bland de läskigaste färdmedel jag åkit, borde fasen vara glad att få åka flygplan hädanefter! Transfer-Chaffisen hämtade upp oss i en pickup. (En bil med flak) och ville att vi alla skulle sitta på flaket, så själva räcket! Först trodde jag att det bara skulle vara vi 3 par som fanns på plats, men icke! Han hämtade upp minst 6 personer till + packning! Som tur var så fick jag och en annan tjej sitta inne i själva bilen efter att hämtat upp de sista paren. Tyckte synd om Micke som fick hålla i sig genom alla gupp och snäva kurvor…
Vi kom i alla fall fram till piren, hoppa i denna flummiga båt med dessa ännu flummigare bestättning, fick vänta i denna VARMA båt i ca. 40 minuter för att några otroligt konstiga försäljare skulle sälja på oss massa hotell och båtturer innan avfärd. Lagom trött och yr var man! Hade inte ens hunnit äta frukost!



Efter ca 2.30 min ankra vi fast i ön Koh Lanta! Hundra taxi-chaufförer trängdes för att komma åt alla turister, så de kunde tjäna lite cash. Jag och Micke avböjde barskt och gav oss fan på att få i oss mat… vilket vi tillslut fick! Hamburgare… haha!

 

Checkat ut från hotellet i Krabi, lekte med kattungar i väntan på transfern till piren.



Båten till Koh Lanta




RSS 2.0