Resan till Bangkok (Dag 11)

SKRIVET DEN: 2011-03-07 KLOCKAN: 10:54:36
Skriver detta i efterhand, har faktiskt inte hunnit, men till er som är intresserade kan ju läsa nu.
Detta är resan från Koh Lanta till Krabi, jag hoppas ni förstår lite. Då har jag ändå rensat bort en del....


12.00 hade vi packat ihop oss, sagt hejdå till de nära och kära på Lanta. Lämnat tillbaka fina moppen och betalt allt som skulle betalas. Vi stod och väntade på vår lilla min van (buss) som skulle ta oss direkt till Krabi, där vi sedan skulle ta en VIP buss upp till Bangkok. Låter ju smidigt och bra? Tyckte vi iallafall när vi bokade biljetterna.. men icke!

12.20 dyker en pick-up bil intill oss, frågar om vi ska till Bangkok. Ja svarade vi dock lite tveksamt, då vi skulle åka en minibus. Nej nej, vi skulle upp på denna bil, där bak med all packning tillsammans med 2 andra tjejer (ryskor). Ok, ingen buss... Spelar ingen roll då vi ändå ska ta båten från Saladan.
Vi hämtar upp ytterligare 3 personer som ska in i bilen och åkte vidare i 20 min. Där släpper han av oss och pekar mot en liten minivan. Vi hoppar in och tänker varför vi ska byta bil då vi ändå ligger 10 min från Saladan?
Vi börjar åka, stannar efter några meter och hämtar upp folk. Kör lite till, står stilla i 25 min i en super varm bil, väntar in ytterligare personer som ska med. Sedan kör vi vidare, vidare och vidare. Tydligen så ska vi inte hoppa av och åka en båt till Krabi, utan vi åker på bilfärjor, 2 stycken och fortsätter åka denna mini-van tills vi kommer till ett litet ställe som vi plötsligt ska stiga ur bilen på. En liten plats där vi ska vänta på vår buss. Vi fick lappar på oss, där det stod destinationen vi skulle till. Fick vänta i ca. 50 min tills en buss stannar till vid oss och thailändarna börja skrika att vi skulle på den. (Egentligen skulle vi åkt en helt annan tid) men vi hoppade på, lika förvirrade som innan och det är inte en VIP-buss vi sitter på. Vi åker genom städer och bussen plockar upp lokalbefolkningen och släpper av dem. Mycket märkligt...

Någon gång vid 19.00 stannar vi till vid en restaurang och en man tar emot oss. Berättar att vår "riktiga" buss som vi betalat biljetter till hade gått sönder, så vi fick stanna där 1 timme och sedan åka vidare till Bangkok. Många resenärer var irriterade och trötta på att aldrig få information. Bussen vi alla betalat för skulle gå direkt från Krabi-Bangkok! Nu hade vi fått stanna på flertal ställen och förmodligen bli sena, men gubben lovade oss att vara framme 05.00. Jag och Micke brydde oss inte så mycket om pengarna och restiden, det obehagliga var att inte veta om man kom fram, eller hur allt skulle gå. Kände oss som ett boskap, där thailändarna slussade oss fram och tillbaka.

vid 20.00 kom äntligen en buss, som liknande mer en VIP buss, men det var de inte. Äntligen var vi på väg till Bangkok. Men så klart så var det hundra stopp på vägen. Stannade i 30-50 min åt gången och allt vi ville var att sova och att komma fram. 06.30 började vi närma oss Bangkok, för då satte chaffören på en härlig Thailändsk musik och spelade den om och om igen. 07.00 blir vi avsläppta på en busstation, i centrala Bangkok trodde vi. Icke, vi blev inte alls avsläppta där vi skulle och detta blev för mycket för vissa resenärer. Jag och Micke hämtade packningen, visslade på en taxi och lämnade eländet....

4 mil var det till centrala Bangkok, Silom Road dit vi skulle. Helt otroligt. Längtade efter riktig frukost istället för de äckliga chipsen som vi försökt få i oss och en skön härlig dusch. Väl på Narai Hotell så fick vi rumsnycklarna, knackade på oss Pia och Karin, gick och åt frukost! ÄNTLIGEN FRAMME i Bangkok med Koh Lanta i våra hjärtan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0